Папата използва Фейсбук, за да примамва младите

Пуснаха новия сайт на Ватикана www.pope2you.net
23 май 2009 07:50,
40
Папата използва Фейсбук, за да примамва младите
Снимка: БГНЕС

Ватиканът иска да използва сайта за социални контакти Фейсбук, за да накара младите хора да се върнат към църквата, предаде Ройтерс.

Новият сайт на Ватикана www.pope2you.net беше пуснат и предлага приложение, наречено "Папата се среща с вас във Фейсбук", както и друго, което позволява на вярващите да видят проповедите и посланията на главата на Римокатолическата църква на своя iPhone или iPod.

Обявеният от Ватикана Световен ден на комуникациите тази неделя има за цел да предаде Светото писание с помощта на новите технологии.

"Ние разбираме, че църква, която не комуникира, престава да бъде църква", заяви монсениор Пол Тигхе, секретар на отдела по социални комуникации на Ватикана.

"Много хора днес вече не се обръщат към традиционни медии, като вестници и списания, за информация и забавления. Те търсят различна медийна култура и ние се стремим да гарантираме, че църквата присъства в тази комуникационна култура", каза още той.

Потребителите на новия сайт могат да избират между десетки "виртуални пощенски картички" с образа на папата и послания от него за вярата, любовта и живота, които специално са насочени към младите хора.

Те ще могат да ги препращат и на други потребители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
смятат библията за "фентъзи", скоро ще има неприятна изненада.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе, религиозните, как не ви е срам да използвате това творение на лукавия - интернета???? Папа, я си ги събирай на площада там във Ватикана тълпите и им проповядвай, взимай парички да обличаш монахинчетата в секси бельо и не занимавай света с фантазии от преди 2000 години........
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вземи прочети и другата настолна книга "Властелинът на пръстените" за да разбереш какъв е живота щом вярваш във фентъзи! Баси...хахахахаааааа
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Книга за живота за последните 6 000 години от както се бил сътворил света в Близкия изток при *** Юдеи от двама човеци на земята - Адам и . Ха-ха-ха!
15
0
 
0
 
! Отговори
читателче преди 14 години
В Светото писание няма и капка суеверие и глупост. Обаче такива като тебе не могат да осъзнаят смимъла на написаното и пишат глупости.Библията е книга за живота.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Според изследванията на сър Джеймс Фрейзър британски антрополог, магията предшества релията и изчезва с нейната поява. Следва стадият, в който човекът се отказва от тази идея за религиозните схващания, а смята, че светът се управлява не от богове, а от природните закони (вселенските). Т.е. това в общи линии е еволюционното развитие. Религиите умират, когато се докаже тяхната правота. Краят им е там, където започва науката.НЕ Е ДАЛЕЧ МОМЕНТЪТ, В КОЙТО ХОРАТА ЩЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ПОВЕЧЕ ОТ НАУКА, ОТКОЛКОТО ОТ РЕЛИГИОЗНИ ПРОПОВЕДИ. ТОВА СА ПОСЛЕДНИТЕ НАПЪНИ НА ЦЪРКВАТА ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА ПОВЕЧЕ "ВЯРВАЩИ".ВЯРАТА Е ШИРОКО И АБСТРАКТНО ПОНЯТИЕ, ВСЕКИ Я НОСИ В СЕБЕ СИ, НО Е НАСОЧЕНА В РАЗЛИЧНИ ИЗМЕРЕНИЯ. ВОДЕЩОТО ВИНАГИ ТРЯБВА ДА Е РАЦИОНАЛНОСТТА!ТАКА, ЧЕ НЯМА НУЖДА ВЕЧЕ ОТ РЕЛИГИИ И ПОЗНАНИЕ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНОТО "СВЕТО ПИСАНИЕ"!
13
0
 
0
 
! Отговори
Папофоб преди 14 години
Тоя Папа като е много загрижен за народите, за бедните и гладните, що живее в златен дворец, вози се в папомобил и 1000 души охрана има, с тези милиони дето харчи за себе си може доста бедни да нахрани....'бах го у лицемера, живее в злато а приказвава че Бог казал да даваме.....ай сиитир папата мошеник гнусен.
12
0
 
0
 
! Отговори
dsa преди 14 години
boli me za papata
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Как си представяш "сплотяването" на народите,бе,готин?Като се поругава и съсипва Християнството,а се поощрява исляма ли?Като се пречи на бялата раса,а се дава шанс само на черните ли?Като се *** тотлано света ли?За юдаизма не казвам нищо - там никой не смее да пипа,щото нали се сещаш какво може да му се случи?!...
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
"Ние разбираме, че църква, която не комуникира, престава да бъде църква", заяви монсениор Пол ТигхеА БПЦ комуникира само с ДС...
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Papstvoto e instituciq koqto propovqdva moral i smirenost, dokato imat nad 1000 slu4aq na seksualno izdevatelstvo na kardinali nad poslushnici... Papata e nai-bogatiqt 4ovek na sveta, dokato 1/3 ot naselenieto umirat ot glad v afrika :)
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
da eee-bii i dartaka...dano doide v BG na turska bania...
7
0
 
0
 
! Отговори
П преди 14 години
Ватиканът е решил да използва модерни бизнес трикове за набиране на нови клиенти!
6
0
 
0
 
! Отговори
Az-ve-4YK преди 14 години
Религията е НАЙ ГОЛЯМАТА ПРИКАЗКА РАЗКАЗВАНА НЯКОГА.Спрете да вярвате в идеологии който само РАЗДЕЛЯТ ХОРАТА отколкото да ги СПЛОТЯВАТ.Крайно време е да разберем че сме сами на този свят,няма кой да ти го направи ние сами трябва да творим и да вървим към неспиращия път към просгрес...
5
0
 
0
 
! Отговори
tanya преди 14 години
до къде води отчаянието. Църквата си прави реклама, до къде стигна! добрата реклама ще върне вярата на хората !! браво бе, смешници
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
айде щото мюсюлманите станаха повече!
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Колко млади? Невръсни момченца ли си търси? Нещо подчинените му май само това търсят :) .
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Браво на папата!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
ВИЕ СТЕ БЕЗБОЖНИЦИ