Най-нови

ФИНАЛЪТ НА ЕСЕНТА Е ЕДНО НОВО РЪГБИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ОТБОРА НА ВАРВАРИТЕ!

От  разнообразните и безспирни тренировки, от нестихващия ръгби ентусиазъм, през пълното себеотдаване на треньорите, с непримиримия хъс на  всички играчи в отбора, в комбинация между  уважение и приятелство, от  многобройните инициативи и безупречната организация, както и от все по-голямата чуваемост  и любопитство към ВАРВАРИТЕ, осъзнаваме, че МЕТАМОРФОЗАТА за нашия отбор е настъпила.

12043099_10204978903100820_7298577308273907297_n

 

Есенният ръгби екшън донесе за отбора на ВАРВАРИТЕ експлозия от позитивни емоции. Новите играчи в отбора съумяха така бързо да се приспособят и да се превърнат в ключови играчи, сякаш винаги са  носили в себе си   ръгби диагнозата на ВАРВАРИТЕ – варварозабавляващо се ръгбиобразно болестно състояние на колективния дух. През тази есен изиграхме четири мача, които загубихме с достойнство. На този етап опитахме да се противопоставим с оптималните  усилия на възможностите си . Всяка нова игра беше нов опит да надскочим самите себе си. Когато сме най-устремени и целенасочени, еуфорията е тази, която ни кара да се себенадскачаме, въпреки недостига на физическите и техническите качества, необходими за тази игра. Постоянството ни ще победи всяко разочарование!Решени твърдо да положим нужните усилия, готови да отдадем нужното време, продължаваме да тренираме с очакването, че трудът ни един ден ще бъде възнаграден. Победите ни не могат и няма да останат вечен мираж. Захвърляме  разочарованието, елиминираме  негативното и  трансформираме всичко  в цели.

Ръгби  не е игра от сложни уравнения. Това е  спорт, в който години наред , със всяка следваща тренировка, научаваме нещо ново. Това не е игра, която може да бъде обяснена просто с  думи. Ръгби е странен вид усещане, в което действието постоянно променя посоката си. В този спорт има място, както  и позиции за   всички. На ръгби терена всички сме зависими един от друг, индивидуалните качества се подчиняват на общите.Лесно е да се започне, невъзможното е да се спре. Ръгби е приключение, отпращащо в утопично състояние, в което усещаме джентълменската си дивашка същност.

12193611_1098088556891974_2026862881462048346_n

 

От все по-често произнасяната фраза ,, Студено ми е …’’, разбираме, че зимата почти е дошла, ОЗЪБВАМЕ се на студа и с нови сили,  въоръжени с кураж и търпение,  яростно продължаваме  напред във ВАРВАРСКАТА  битка  на ръгби удоволствието!,,RUGBY FOR FUN“!!!

 

Първи ръгби сблъсък за пролетта…

Варварите София 0 – 45 Янтра Габрово

22 март 2015, Костинброд

Варварите изиграха първата си среща по ръгби за 2015 в Костинброд срещу силния отбор на Янтра Габрово. Гостите водени от треньора Трифон Костадинов, който доскоро бе начело и на националния отбор на България са с амбиции да спечелят родния шампионат. Янтра имаха превъзходство в групираната игра и в разгънатата, като по-доброто им отборно предвижване им носеше числено превъзходство и отбелязването на точки, девет есета в мача, като повечето отбелязаните след дълги разигравания.

А какво да кажем за варварската игра… Силна игра на трета линия, като номер 8, Тибо Патурле и Желяз Бояджиев направиха много блокажи, колкото се правят нормално в три, четири срещи. Френския ни нападател дебютира на тази позиция и се представи силно. Нападателното звено активно игра в защита и от части в нападение, където допуснахме много загубени тъчове и не успяхме да владеем по-дълго топката. Играта на три-четвъртната линия бе сложна, срещу тях имаха много бързи и по-обиграни противници. Дебют на позициите 10 и 12 направиха Стефан Хранов и Михаил Желязков, които имат повече опит в схватката. Голямо движение с топката и опасностите, които направихме дойдоха от Светослав Насвади и Сиве Джибиров, последния с жилката си от Южна Африка, бе трудно уловим от гостите. Дебют за Варварите направиха Ники Милушев и Анди Кандела, като последния се запомни със силни пробиви от позицията на номер 8. Един достойно проведен мач от всичките ни играчи, което е добре за нас 🙂

Състав на Варварите София: 1.Константин Боев, 2.Здравко Минков (15′ Тодор Николов 45′ Стефан Попов) 3.Цветан Ангелов (45’Николай Милушев ) 4.Денислав Петров, 5.Стефан Антонов, 6.Ивац Бояджиев, 7. Желяз Бояджиев, 8.Тибо Патурле (45′ – 12 номер) 9. Весо Стоянов (45′ Александър Петров) 10.Стефан Хранов, 11.Сиве Джибиров, 12.Михаил Желяжков (44′ Андреа Франко Кандела – номер 8) 13.Светослав Насвади (кап.)14.Огнян Хранов, 15. Ники Костадинов 🙂

Ръгби среща по случай ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

Отново ще честваме националния празник на България с ръгби.

ЛЪВОВЕТЕ и ХАЙДУТИТЕ ще играят в Костинброд, неделя 8 март от 13:00 часа на стадион „Белица“.

Традиционният мач по случай Денят на Освобождението на Българя ще се проведе за шеста поредна година и ще се организира с усилията на ръгби клубовете „Варварите“, „Мърфис Мисфитс“ и ръгбистите от другите ни родни клубове. Като втори пореден път ще се проведе в Костинброд, стадион Белица.

Двата състава носят имена „Лъвовете“ и „Хайдутите“ и се формират от всички дошли играчи, като двамата капитана определят съставите си. Победителят получава като трофей националното знаме на България.

Всички са добре дошли, като се включат в играта, да гледат и да се забавляваме с ръгби 🙂

2015 ръгби среща в чест на Освобождениети на България, 3 март